Bődületes mennyiségű teljesítményfokozót foglaltak le Szolnokon

Megosztás

Újabb gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség abban a nagy horderejű, teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett miatt indított ügyben, amelyben még januárban összesen 41 kilogramm tiltott anyagot tartalmazó tablettát és ampullát foglaltak le Szolnokon.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói január 27-én fogták el az első gyanúsítottat, a 31 éves jászladányi T. Csabát.

– Adatgyűjtő tevékenységünk során látókörünkbe került egy személy, aki feltehetően Magyarországon nem engedélyezett teljesítményfokozó szerekkel kereskedett. Megállapítottuk, hogy az egyik csomagküldő szolgálat telephelyére egy nagy értékű, 29 kilogramm súlyú csomag érkezett Bulgáriából – nyilatkozta Csébi Imre törzsőrmester, a felderítő osztály nyomozója.

A zsaruk a küldemény átvételekor elfogták és őrizetbe vették a férfit, akinek a részére egy 12 kiló súlyú küldemény is érkezett. Ezzel együtt 35 ezer tablettát és 3500 ampullát foglaltak le a nyomozók. A férfi beismerő vallomást tett. A beszerzett adatok alapján az ügy fő gyanúsítottja, a 31 éves H. Ádám megbízásából vette át a csomagokat.

– A férfi korábban üzemeltetett egy teljesen legális, vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel kereskedő boltot – folytatta Nyeső-Tóth Krisztina főhadnagy, fővizsgáló. – De nem jöttek be a számításai. Arra jutott, hogy külföldön jóval olcsóbban hozzá lehet jutni ezekhez a szerekhez, így bezárta üzletét.

H. Ádám eközben az étrend-kiegészítők mellett maga is szteroidokkal kezdett élni. Egy idő után pedig már mindkettőt külföldről rendelte meg egyre nagyobb mennyiségben csomagküldő szolgálatokon keresztül.

A rendőrök megállapították, hogy a csomagok megrendelésekor és felvételekor mindkét férfi több álnevet is használt. Az elsődleges szakvélemény szerint a készítmények gyógyszernek minősülnek, Magyarországon nem engedélyezettek, többségük tiltott teljesítményfokozó szer.

Arról, hogy pontosan milyen az összetételük, még nem készült el a végleges szakértői vélemény. A vizsgálat arra is kiterjed, hogy azok, akik a tiltott szerekből vásároltak, továbbkereskedtek-e ezekkel. A hatályos törvények szerint ugyanis a szer használata önmagában nem minősül bűncselekménynek, de az igen, ha kereskednek vele.

A nyomozók a kihallgatott férfiakat őrizetbe vették, mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Forrás: police.hu/Zsarumagazin

Fotó: Marosfalvi Péter, rendőrség

Kapcsolódó cikkek