Egy csukló furcsa története, ami vagy eltört vagy sem, de a beteg nagyon mérges lett miatta

Megosztás

Egy panaszos szerint állítólag nem látták el megfelelően a szolnoki Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben. A panaszos szerint ráadásul gorombán is bántak vele.

“Nem volt még ilyen hogy kiírtam volna bármi ilyesmit és ehhez hasonló dolgot a közösségi médiában”, kezdte a panaszos hölgy a bejegyzését.

“A mai nap olyan dolog történt, amit szeretnék, hogy eljusson minél több emberhez és az orvoshoz és aki “kezelt”, toldotta meg közlését.

Bejegyzése így folytatódott:

“Mai nap 9:30 perc környéken értünk a Szolnok Hetényi Géza kórház és rendelőintézetbe. Azzal a panasszal mentem be, hogy elestem és nagyon fáj a kezem,  meg nagy volt az ijedtség is, mivel eléggé csúnya is volt, képet csatolni fogok. Kb. három óra hosszat vártunk, hogy a betegfelvételnél felvegyenek. Utána kb. még ennyit, mire be szólítottak. Miután beszólítottak, úgy fogadott az orvos, hogy minek megyek be ezért a sürgősségire, ide az jöjjön, akit elütött a kamion és életveszélyes állapotban van. Rendben, nem szóltam semmit, ugye azt nem is említem, hogy bementem, köszöntem is, egy köszönést nem kaptam vissza. Megfogta a kezem  és megnyomta, nagyon erősen ott, ahol be volt dagadva és megalázó megjegyzésekkel illette. Kiküldött és mondta, hogy várjak a röntgenre. Nem sokkal később be is szólítottak. Kimentem és vártam, hogy ugye visszahívjanak a kezelőszobába. Kb. másfél óra várakozás után kijött az orvos és azt mondta hogy “menjen elfele innen mindenki, aki ide vár, ez nem az SZTK. 

Közben nekem megérkezett az ügyfélkapumra a lelet, amiben az áll, hogy a kezem eltört. Oda is mentem és mondtam neki, hogy ebben az esetben, hogyha nekem már jött egy ilyen papír, akkor hogy menjek el, gondolom hogy gipszre van szükségem! A válasz az volt, menjen nyugodtan, ki fogom javítani a papírt hogy nincs eltörve! Én mondtam hogy addig oké, hogy kijavítja, de attól ugyanúgy el lesz törve. Annyi választ kaptam, hogy menjek el! Kimentem oda, ahol van a betegfelvétel és ezt elmondtam, ott volt egy úriember, aki azt mondta, hogy igen, ez az orvos ilyen, már elég idős és agresszív,  ne foglalkozzak vele, várjam meg akkor is! Visszamentem, továbbra sem szólítottak! 16:00 körül eljöttem és kaptam újra egy papírt az ügyfélkapumra egy teljesen más  időponttal, hogy egy kis zúzódás látható a kezemen. Nem tudom, mitévő legyek, de ezt nem fogom annyiban hagyni, holnap megyek egy újabb röntgenre  egy másik helyre és remélem, megtudom, hogy mi is van. A lelet, amin a törés látható az TÖRÖLVE is lett az ügyfélkapumon, de én lefényképeztem, mikor megérkezett.”

Levelet írtunk a panasz kapcsán a Hetényi kórháznak.

Piroska Miklós főigazgató azt válaszolta, hogy főigazgatói hatáskörében eljárva belső vizsgálatot kezdeményezett a bejegyzésben leírtakkal kapcsolatban.

Hozzátette, mivel mind a bejegyzés, mind a kapcsolódó dokumentumok betegjogokat érintenek, ezért további tájékoztatást nem tud nyújtani.

Fotó: a cikkben említett panaszos Facebook

Itt még törés van
Itt már nincs törés

Kapcsolódó cikkek