Letartóztatta a bíróság a karcagi rablót, aki még a cipőt is levette az áldozata lábáról

Megosztás

A Karcagi Járási Ügyészség rablás és lopás bűntette miatt indítványozta annak 23 éves karcagi férfinek a letartóztatását, aki idén májusban Karcagon először egy karcagi lakóházból lopott, majd kirabolt egy nőt a vasútállomás környékén.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi május elején, Karcagon egy lakóházba az ajtót betörve bement és onnan 241 ezer forint értékben különböző használati tárgyakat lopott el.

Május 5-én éjjel, Karcagon, a férfi a vasútállomáson a váróterem előtti peronon találkozott egy számára ismeretlen, vonatra várakozó nővel, akitől cigarettát kért.

A nő a cigarettát átadta a férfinek és elsétált onnan, amikor a férfi felajánlotta, hogy elkíséri, viszi a szatyrát, így együtt sétáltak tovább, közben beszélgettek. Fél óra elteltével a nő szólt, hogy most már visszamegy a vasútállomásra.

Ekkor a férfi minden előzmény nélkül meglökte a nőt, majd hirtelen belenyúlt a pulóvere zsebeibe és az egyikből kivette a mobiltelefonját, míg a másikból 40.000 forint készpénzt, és különböző közokiratokat.

A férfi ezután a megszerzett értékekkel futni kezdett, azonban a nő megpróbálta megakadályozni őt abban, hogy elvigye a dolgait, megragadta a férfi ruháját, aki ekkor olyan erővel rúgott bele a nő lábába, hogy az a rúgástól összerogyott és leült a földre.

A férfi ezután a földre került nő lábáról még a sportcipőjét is lehúzta, és azzal, valamint a korábban elvett dolgokkal együtt elszaladt.

A járási ügyészség indítványa szerint a vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett férfi esetében – a kiszabható büntetés nagyságára is figyelemmel (2-12 év) – fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye, és mivel a férfi sem családi kötődéssel, sem munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, ellene jelenleg vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt más büntetőeljárás és több szabálysértési eljárás is folyik, a bűnismétlés veszélye is megalapozott.

Az ügyészség az indítványában hivatkozott még arra is, hogy a férfi esetében fennáll a bizonyítás megnehezítésének a veszélye is, mivel az ellopott tárgyak még nem kerültek elő.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértve május 10-én a férfi letartóztatását elrendelte. A döntést a férfi és a védője is tudomásul vették, így az végleges, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Kapcsolódó cikkek