Náci propagandafilm címét idézte Pócs János a redemptiós ünnepen

Megosztás

Beleszaladt a késbe a soros disznózós Pócs János. A jászsági fideszes országgyűlési képviselő beszédet mondott a jászkun önmegváltás ünnepén. Beszédében sok mindent mondott nem jászként, hiszen ő a szomszédos Csányból származik, úgy tudni, nincsenek jász gyökerei.

Pócs egyebek mellett az akarat diadalának nevezte a jászkun önmegváltást. Ez elég ártatlannak tűnik, ám egy politikusnak illene tudnia, hogy ezzel az összefüggéssel mit is idéz fel. Ez pedig a nácizmus, hiszen Az akarat diadala egy náci propagandafilm címe is egyben.

Úgy bizony, Az akarat diadala egy 1935-ös német náci propagandafilm, amelyet Leni Riefenstahl rendezett, készített, szerkesztett és társíróként írt. Adolf Hitler megrendelte a filmet, és nem hivatalos executive producerként szolgált; neve szerepel a nyitócímekben.

Riefenstahl Az akarat diadalát az 1933-as nürnbergi nemzetiszocialista seregszemléről forgatta. Ma a filmet nem is lehet bemutatni.

Ám ezt a politikus nem vette észre. Mondjuk nehéz is észrevenni manapság ilyen összefüggéseket, amikor ömlik a náci propagandához lényegében teljesen hasonló orbáni propaganda a hazai kormányközeli médiumokból.

Az összefüggést egyébként Az Ágnes asszony blogja vette észre. Ebben lemondásra szólítják fel Pócs Jánost.

Ezt írták:

“A cigányégető sorosdisznós ismét alakított tegnap…

A jászok legszebb ünnepén, a Redemptio emléknapján a totalitárius diktatúrát építő főnökét meg nem hazudtolva, beszédében a jászkun önmegváltást “Az akarat diadalával” példázta.

Tisztelt Fidesz! Mi, a Jászságban élő, gondolkodó jász emberek nem kérünk a történelmünket a nácikkal párhuzamba állító Pócs Jánosból! Követeljük, hogy azonnal hívják vissza képviselői pozíciójából ezt az érzéketlen és rosszindulatú (ezen túl pedig buta és tájékozatlan) embert, mert ezzel a legutóbbi kijelentésével végleg méltatlanná vált a Jászság képviseletére!”

Az oimózus mondat 3 perc 3 másodperckor hangzik el Pócs János szájából.

Megemlékezés a Jászkun Redemptio 278. évfordulóján | By Pócs János | Facebook

2.3K views, 70 likes, 0 loves, 0 comments, 9 shares, Facebook Watch Videos from Pócs János: Megemlékezés a Jászkun Redemptio 278. évfordulóján

Kapcsolódó cikkek