Beszólt a kocsmában, kis híján belehalt

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves férfival szemben.

A vádirat szerint 2022. május 17-én, a kora esti órákban a 23 éves, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei férfi ittas állapotban egy, a lakóhelyén található szórakozóhely teraszán tartózkodott, ahol egy ismerősével beszélgetett.

A beszélgetésbe a szintén a szórakozóhely teraszán ülő, 40 éves, településbeli férfi beleszólt.

A vádlott a közbeszólás miatt a székéről hirtelen felpattant, a beszélgetésbe avatkozó férfihez lépett és őt kétszer ököllel az arcán megütötte, melynek következtében az a székéről a terasz csempézett padlójára esett. Ekkor a többi jelenlévő személy őt felsegítette, míg a vádlott visszaült a helyére.

Körülbelül öt perc eltelte után a férfi ismételten odalépett a beszélgetésébe beavatkozó személyhez, és őt újra meg akarta ütni, amelyet a jelenlévők megakadályoztak és a bántalmazó férfit a szórakozóhelyről kivezették, azonban ő pár perc múlva a teraszra visszatért.

A férfi visszaérkezését követően rövid időn belül a korábban már bántalmazott férfi a szórakozóhelyről haza indult, azonban a vádlott utána ment és őt a szórakozóhely kiskapujában – további szóváltás nélkül – ököllel az arcán nagy erővel megütötte.

Az ütés következtében a sértett a földre esett és a fejét a betonjárdába ütötte, míg a vádlott a helyszínről eltávozott, a jelenlévők pedig az eszméletlen férfihez mentőt hívtak.

A bántalmazás következtében a sértett férfi több, töréssel, bevérzésekkel és zúzódással járó, életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratában a férfivel szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására, és a közügyek gyakorlásától való eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni, közölte dr. Lánczi Rajmund csoportvezető-ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

Kapcsolódó cikkek