Karcagon egy kollégiumi szobában, Jászberényben egy pincében ütött ki tűz

Megosztás

A kollégium diákjai visszatérhettek az épületbe, de a tűzzel érintett helyiség lakóit egy másik szobában helyezték el.

Kigyulladt az ágymatrac és egyéb ruhaneműk szerda délután Karcagon, egy Szentannai Sámuel utcai kollégium egyik földszinti lakószobájában – adta hírül a megyei Katasztrófavédelem. A karcagi és püspökladányi hivatásos tűzoltók kiérkezésére huszonöt gyermek és négy dolgozó hagyta el az épületet, az egységek így elzárták a közműveket, majd vízsugárral megfékezték a lángokat és ventilátorral átszellőztették az épületet.

Mint kiderült, a tüzet egy hosszabbítóba dugott töltő okozta. A kollégium diákjai visszatérhettek az épületbe, de a tűzzel érintett helyiség lakóit egy másik szobában helyezték el.

Eközben kannából kifolyt üzemanyag okozott tüzet szerda délután Jászberényben, egy Komáromi József utcai családi ház száz négyzetméteres pincéjében. Az ingatlan egyik lakója véletlenül kiöntött egy kevés üzemanyagot, melyet a közelben lévő gázkazán őrlángja meggyújtott. A jászberényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, közben két gázpalackot kivittek a helyiségből, közülük az egyiket visszahűtötték. Az épület lakható maradt.

Fotó: Karcag HTP, Jászberény HTP

Kapcsolódó cikkek