Uniós támogatásból köszöntötték fel a nyugdíjasok a fideszes polgármestert?

Megosztás

Különleges születésnapi köszöntést kapott a napokban Szűcs Dániel. Mezőtúr fideszes polgármesterét a Barátság Nyugdíjas Klub tavaszváró rendezvényén résztvevők is köszöntötték. Az összejövetelt vélhetően uniós támogatásból tartották meg.

“Tegnap rendezte meg remek hangulatú tavaszváró rendezvényét a Barátság Nyugdíjas Klub. Nagyon jólesett a megjelentek részéről, hogy gondoltak rám és meglepetéssel is készültek születésnapom alkalmából. Hálásan köszönöm mindenkinek! Az eseményre több mezőtúri klub mellett vidékről is érkeztek vendégek és láthatóan mindenki nagyon jól érezte magát. Gratulálok a Barátság Nyugdíjas Klub tagjainak a színvonalas szervezéshez! Mindannyiuknak nagyon jó egészséget kívánok!”

Ezt közölte közösségi oldalán a mezőtúri polgármester. Arra már egyik olvasónk hivta fel a figyelmet, hogy a rendezvényt európai uniós támogatásból tarthatták meg. Vagyis akár úgy is lehet venni, hogy a fideszes városvezető közvetlen élvezte az uniós támogatás előnyeit. 

A polgármester több fotóval illusztrálta az eseményt, többek között azt is, ahogy egy tortával köszöntötték fel a nyugdíjasok.

Azt azonban  már nem dokumentálta, hogy milyen pénzből rendezhették meg a nyugdíjasok az eseményt. Egy fotón lehet csak észrevenni, hogy a háttérben látszik a támogatások kapcsán kötelezően kitett tájékoztató tábla.

Ott hátul, a falvédőre kitéve bukkan fel a tábla Szűcs Dániel posztjában Fotó: Szűcs Dániel Facebook

A dokumentum azonban még jobban kivehető a rendezvény színhelyeként szolgáló étterem közösségi oldalán. A vendéglátóipari egység örömmel tette ki, hogy vendégül látták a Barátság Nyugdíjas Klubot, és az egyik fotón jól láthatóan szerepel a tábla, amin a támogatás célja és összege is leolvasható.

Ezt a fotót már a vendéglő tette ki, ahol jól látszik az uniós támogatás Fotó: Szőlőfürt vendéglő Facebook

Ez pedig a „Cselekvő közösségek támogatása a „Kunhalmok” menti településeken” elnevezésű TOP-5.3.1-16-JN1-2017-00001 azonosító számú pályázat, amire bruttó 85 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatásban részesültek a nyertesek.

A projekt részcéljai:
– Aktív közösségi részvétel az infrastrukturális fejlesztések során
– Civil kapcsolatok erősödése
– Közös identitás erősítése a „kunhalmok üzenete” tematika alapján.
A projekt közvetlen célcsoportját a közösségfejlesztésben részt vevő hivatali munkatársak, közművelődési intézmények dolgozói, civil szervezetek és kisközösségek vezetői alkotják. A projekt közvetett célcsoportja a települések teljes lakossága.
A projekt négy célterületre osztható:
1. Mezőtúr városközpont (mint településrész),
2. Mezőtúr, lakóövezetek (mint településrész),
3. Öcsöd, Mesterszállás, Mezőhék,
4. Örményes, Kuncsorba települések.

Úgy tűnik, a támogatásba beleférhetett a civil kapcsolatok erősödése kapcsán a nyugdíjas klub támogatása is.

Amit így vélhetően a fideszes polgármester is élvezhetett és learathatta a szokásos fideszes babért a megjelenésével a nyugdíjasok között. 

Nyitókép: Szűcs Dániel Facebook

Kapcsolódó cikkek