Dagadásig van az Ádám Ati gyógyulásáért kitett kupakgyűjtő – frissítve

Megosztás

Szemmel láthatóan meglehetősen régen ürítették ki a szolnoki Kossuth Lajos téren felállított kupakgyűjtő szivet. A műtárgyat azért helyezték ki, hogy a szolnoki Ádám Ati gyógyulására gyűjtsenek kupakokat.

Dagadásig van az Ádám Ati gyógyulásáért kitett kupagyűjtő a szolnoki Kossuth téren. Vagy a legutóbbi ürítés óta pillanatok alatt megtelt, vagy régóta a kutya sem nézett rá és nem ürítették ki.

Ezért aztán annyira tele van, hogy a kupakok kinyomták a rácsot is, sőt, a szatyrokat, amikbe a kupakokat hozták, nem tudván kiüríteni, inkább csak a fémszerkezetre aggatták.

Vélhetően több zacskó kupak kárba is veszett, hiszen a Kossuth tér kockaköveit szerte-széjjel széttaposott kupakok borítják.

Mint ismert, Ádám Ati gyógyulásáért alapítványt is létrehoztak, hogy milliós kezelési költségeit ezzel is támogatni lehessen.

A szolnoki kisfiú története úgy kezdődött, mint a legtöbb gyermeké. Egészségesen született a családba második gyermekként, de öt hónaposan vérmérgezést kapott, újra kellett éleszteni. Nyolc percig küzdöttek az orvosok az életéért, miközben az agya jelentősen károsodott. Bár a szakemberek azt mondták, hogy a babának nem sok esélye van az életben maradásra, a kisfiú minden jóslatra rácáfolt.  Ati megtanult mozogni és járni. Talpra állását szinte csodaként emlegetik gyógyítói. Bő két évvel ezelőtt pedig nagyon sokan, több százan fogtak össze azért, hogy a család megvásárolhassa azt a speciális, izomstimuláló betétekkel ellátott, kifejezetten Atinak varrt ruhát, amelynek segítségével a fiatalember már szaladni is tud.

A fotó 2023. április 19-én délután készült.

FRISSÍTÉS: Cikkünk megírása után, késő délután kaptuk az információt Györfi Mihály alpolgármestertől, hogy Ádám Atiék lemondtak a kupakokról más javára, így már nem Ádám Ati megsegítéséről szól ez a történet. Ám akkor is: nem szép látvány a város díszterén ez az elhanyagolt szerkezet.

Kapcsolódó cikkek