Megunták a gyaloglást, ezért elkötöttek egy járművet, ami lerobbant alattuk

Megosztás

Két gyalogos férfi megunta a sétálást, ezért a legközelebbi udvarból eltulajdonítottak egy járművet, hogy azzal elutazzanak egyikőjük ismerőséhez Kiskunmajsára. Több mint 80 kilométert autóztak, majd a lerobbant jármű mellett fogták meg őket a rendőrök.

Egy helyi lakos tett bejelentést a Tiszaföldvári Rendőrőrsre, miszerint 2023. április 12-én reggel arra ébredt, hogy ingatlanja udvaráról eltulajdonították az 500.000 forint értékű tehergépkocsiját – írja a police.hu.

A helyszínre érkező rendőrök hamarosan összeállt a kép, ugyanis az éjszaka 1 óra körül pár utcával távolabb igazoltattak két férfit. Ezt követően elemezték a közterületi kamerák felvételeit melyen látható volt ezen két személy az eltulajdonított járművel.

A 18 éves tiszaföldvári és 28 éves kiskunfélegyházi feltételezett elkövetőket Kiskunmajsán fogták el a helyi rendőrök a lopott kocsival. A járművet lefoglalták és visszaadták jogos tulajdonosának. A két jogsértőt előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Mindketten elismerték tettüket, és elmondták, hogy hirtelen jött ötlet vezérelte őket mikor elkötötték a gépkocsit mellyel egy ismerősüket mentek meglátogatni Kiskunmajsára. Útközben látták, hogy fogyóban az üzemanyag ezért a kiskunfélegyházi férfi a raktérben talált szódásrekeszek közül 2.500 forintért eladott párat melyből tankolni akartak, de lerobbantak egy dűlőúton. Végül az egyenruhások vetettek véget a kocsikázásuknak.

Kapcsolódó cikkek