Többszörösen visszaesőt küldenének újra hűvösre

Megosztás

A Jászberényi Járási Ügyészség kifosztás és lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 30 éves jászberényi férfivel szemben, aki először az ablakon bemászva lopott egy ingatlanból Jászberényben, majd fényes nappal bement a nyitott ajtón egy másik házba, és az ott alvó tulajdonos mellől lopott el készpénzt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022. július 18-án, éjjel a kerítésen átmászva bement egy jászberényi lakóház udvarára, majd a lakóházzal egybeépített melléképületre felmászott és a főépület hátsó ablakán lévő szúnyoghálót kivágva bemászott a házba, ahonnan 350 ezer forint – fémdobozban tárolt – készpénzt lopott el.

A férfi ezután, 2022. augusztus 13-án, 15 óra körül a nyitva hagyott ajtón bement egy 78 éves férfi lakóházába, ahol az egyik szobában a tulajdonos aludt.

A férfi a tulajdonos alvó állapotát kihasználva ellopott az ágya melletti tv állványról 1.875 forint készpénzt, valamint az ott lévő asztalkáról – az alvó férfi pénztárcájából – további 8.405 forintot.

Az alvó férfi eközben felriadt álmából, és számonkérte a tolvajt, aki erre a készpénzzel együtt elmenekült.

A 30 éves férfi több alkalommal volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, e cselekményét a vádirat szerint többszörös, különös visszaesőként követte el.

Az ügyészség a vádiratában a férfivel szemben fegyházban letöltendő szabadságvesztést, közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint az ellopott dolgok értékének megfelelő vagyonelkobzást indítványozott, továbbá indítványozta azt is, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság fog dönteni, a döntést a férfi letartóztatásban várja.

Az eset kapcsán a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezt a tájékoztatást adta.

dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek