A békét hangoztatva újítják fel a szolnoki katonai laktanyát

Megosztás

Miközben az Orbán-kormány a békét hangoztatja, mindent megtesz a magyar haderő megerősítéséért. Új eszközöket, harci járműveket szerez be, teszi ezt a béke jegyében.

A magyar haderő egyik bázisa Szolnokon található, ami kiváló propagandaeszköz a kormánypártiak kezében. Folyton lehet azzal dicsekedni, hogy Szolnok katonaváros, miközben pont emiatt egy háborúban nyilvánvalóan elsődleges célpontként szolgálna.

Szalay Ferenc polgármester is büszkén közli alkalmanként, hogy éppen milyen katonai fejlesztések mentek/mennek végbe Szolnokon, mintha oly sok köze lenne ezekhez.

Most azt közölte távírati stílusban, szűkszavúan, hogy elkészültek a Thököly úti új laktanya tervei, a honvédelmi miniszterrel egyeztetve 2024-ben elindul a kivitelezés.

Ehhez még megjegyezte, hogy a Besenyszögi úti volt laktanya területét felajánlotta a város a hadseregnek (hiszen láthatóan nem tud vele mit kezdeni a város évek óta), gondolkodhatnak egy lakópark felépítésében a Szolnokon szolgáló családos katonák számára.

Ennél több információt azonban a megyeszékhely vezetője nem mondott, talán jelentős titokról van szó.

Nyitókép: egykoron a kerítés mögött élénk katonai élet folyt, eztán évek óta csak az enyészet itt az úr. Most azonban ismét igazi laktanya lehet belőle.

Kapcsolódó cikkek