Meghökkentő, kik kaptak bringabarát munkahely címet Szolnokon

Megosztás

Kerékpározni egyszerre sport és talán életfilozófia – ma már megkérdőjelezhetetlenek ennek a közlekedési módnak az előnyei a gépjárművekkel szemben, közölte közösségi oldalán Szalay Ferenc polgármester, bár nem tudni, zivatarban vagy egész napos szakadó esőben milyen előnyei is vannak a kerékpáros közlekedésnek mondjuk kiskosztümben, frissen készült frizurával.

A város vezetője hozzátette, Szolnokot több mint 50 kilométer hosszú kerékpárút hálózza be, a Pletykafalu kivételével minden városrész elérhető bringával és a fejlesztések folytatódnak. Ez persze örvendetes, talán a meglévő hálózat javítására is jut majd idő és forrás.

Szalay szerint a szemléletváltás a családoknál, és örvendetes módon a cégeknél is megfigyelhető, épp ezért érezték úgy, hogy eljött az ideje azon munkáltatók elismerésének, akik valamilyen módon támogatják kerékpárral munkába járó alkalmazottaikat.

Ezek szerint 2023 Bringabarát munkahelyének minősítettek több céget is, az indoklások között több meglepő is olvasható.

Díjat kapott a Mc Hale Hungária Kft., amely kerékpárvásárlási és szervizelési kedvezményt biztosít a dolgozók részére, ez nagyon rendben is van.

Aztán meglepetésre szolnoki díjat kapott tószegi cégként a kerékpár-összeszerelő Accell Hungary Kft., amely havonta bringás ajándékokkal jutalmazza azokat, akik legalább 15 alkalommal kerékpárral mennek dolgozni.

Majd következik egy újabb furcsaság, hiszen a RepTár Szolnok Nonprofit Kft. is díjat kapott, mégpedig azért, mert céges rollert biztosít a munkába járáshoz. Mármost lehet, a manapság divatos elektromos rollerről van szó, ami még véletlenül sem kerékpár.

Majd következik a Bognár és Társa Kft., amely személyes példamutatás alapján érdemelte ki a díjat, és végül a Jelmez-art Kft. következik. Ők az indoklás szerint azért kapták a bringabarát díjat, mert ez a cég a D’Opera rendezvények kitalálója és fejlesztője.

Kapcsolódó cikkek