Orvhalászok gigantikus méretű varsáját szedték fel halőrök Tiszaburánál

Megosztás

Legalább hat méter hosszú és két méter átmérőjű varsára bukkantak a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége szakemberei Tiszaburánál.

A szövetség közösségi oldalán közölte, hogy nem csak a természet éled ebben a szép tavaszi időjárásban, hanem a tilosban Járók is mozgolódnak. Halőri szolgálatuk a Tiszán egy varsát talált és szedett föl. A varsában lévő őshonos hal, egy keszeg visszakerült eredeti élőhelyére, a két idegenhonos busa viszont eltávolításra kerültek.

Emlékezetes orvhorgászat kapcsolódik Tiszaburához. Mint elsőként megírtuk, január elején vélhetően tiltott orvhorgászat közben belefordult a folyóba négy emberrel egy csónak. Ketten ki tudtak úszni a folyóból, de ketten belefulladtak a vízbe, holttestük azóta sem került elő.

Nem csak a természet éled ebben a szép tavaszi időjárásban, hanem a Tilosban Járók is. Halőri szolgálatunk a Tisza folyón 1 db varsát talált és szedett… | By Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége | Facebook

42K views, 273 likes, 2 loves, 0 comments, 26 shares, Facebook Watch Videos from Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége: Nem csak a természet éled ebben a szép tavaszi időjárásban, hanem…

Nyitóképünk illusztráció.

Fotó: haldorado.hu

Kapcsolódó cikkek