Többszörösére ugrik a bliccelők pótdíja a Volánbuszokon

Megosztás

30 napon belüli fizetés esetén 8 ezer forintról 25 ezer forintra, 30 napon túli teljesítés esetén 12 ezer forintról 50 ezer forintra nő a büntetési tétel.

2023. április 1-jétől módosul a Volánbusz üzletszabályzata, ami azzal jár, hogy az utazási igazolvány, kedvezményes vagy díjtalan utazásra jogosító okmány nélkül, illetve érvénytelen jeggyel, bérlettel utazók magasabb büntetést kapnak majd az ellenőröktől – írja a Telex által szemlézett szerdai közleményében a Volánbusz.

A Volánbusz oldalán elérhető információk szerint eddig a helyszínen és harminc napon belül is 8 ezer forintot kellett fizetni, 30 napon túl pedig 12 ezer forintra emelkedett a pótdíj összege.

Ez április elsejétől úgy néz ki, hogy

  • a helyszínen, illetve három munkanapon belül 12 ezer forintot,
  • három munkanapon túl, de harminc napon belül 25 ezer forintot,
  • harminc napon túl pedig 50 ezer forintot kell fizetni pótdíjra.

Az utólagos bemutatás költsége 1300 forintról 2500 forintra nő. A társaság tájékoztatása szerint a cél, hogy mindenki érvényes jeggyel vagy bérlettel utazzon a Volánbusz járatain.

2022-ben 186 ezer járat ellenőrzése során 12,5 ezer esetben összesen 98 millió forint pótdíjat szabtak ki az ellenőrök. A büntetésekre jellemzően azért szokott sor kerülni, mert az utas fizetés után nem veszi át a menetjegyet, nem tudja igazolni az igénybe vett kedvezményre való jogosultságát, lejárt a kedvezménye, vagy érvénytelen igazolvánnyal (diákigazolvány, hatósági igazolvány, ellátottak utalványa) veszi igénybe azt, esetleg kiemelten kedvezményes bérletét nem a megfelelő viszonylatban használja.

Forrás és további részletek: Telex.hu

Kapcsolódó cikkek