Szolnoki szégyenfoltok: a Jubileumi parki emlékkő

Megosztás

Szolnok sajnos tele van szégyenfoltokkal, többet már eddig is megírtunk közülük, legutóbb a Magyar Rádió Szolnoki Stúdióját.

Most a sort a Jubileumi parkban található emlékkővel folytatjuk.

Jubileumi park? Hát az hol lehet, kérdezheti a kedves olvasó.

Az bizony a város egyik jelentős parkja, a nemrég felújított Móra park tőszémszédságában található, bár a Goggle-térkép sem a Móra parkot, sem a Jubileumi parkot nem jelöli közterületként.

Az emlékkő jeles évfordulót jelez, sőt, kemény munkát takar. A megye több járása, települése lakosainak köszönhető léte, hiszen ők dobták rá össze rá azt a pénzt, amiből aztán megvalósult a park.

Az áll az összetört, alig olvasható táblán, hogy a Jubileumi park épült 1974 évben, Szolnok város felszabadulásának 30 éves, fennállásának 900 éves évfordulója tiszteletére, Jászberény, Karcag, Kisújszállás, Mezőtúr, Szolnok Törökszentmiklós, Túrkeve városok, jászberényi, kunszentmártoni, szolnoki, tiszafüredi, törökszentmiklósi járások társadalmi összefogá(sával). Szolnok Városi Tanács.

Persze lehet mondani, hogy ma már nincs tanács (amit persze sokan megkérdőjeleznek), de azért ez is szelete Szolnok múltjának. Amire a jelenlegi városvezetés annyira büszke. Vagy csak szelektív büszkeség van? Ezekre az időkre nem illik emlékezni? Holott ekkor épültek sorra Szolnokon az összkomfortos lakások, ahova ezerszám költözhettek be a lakók.

Ma már ezt a teljesítményt nem képes teljesíteni a kormány, inkább stadionok építésében jeleskedik, mint tanácsi önkormányzati/állami lakások megvalósításában.

Azért egy felújítást talán megérne ez az emlékkő is, ha már jövőre lesz felállításának ötvenedik éve, és ha már folyton azt halljuk, hogy a jövő nem létezik a múlt tisztelete nélkül.

Ez is Szolnok múltjának része

Kapcsolódó cikkek