A polgármester megköszönte a szomszéd és a rendőrök életmentő közreműködését

Megosztás

Abonyban a napokban egy figyelmes szomszéd tárcsázta a rendőröket, hogy ismerősét két napja nem látja és telefonon is hiába keresi, nem tudja elérni. Balog Barbara őrmester és Simon József főtörzszászlós kapta a feladatot, menjenek ki a házhoz. Az egyenruhások a helyszínre érve ajtót-ablakot zárva, a redőnyöket leengedve találták.

Hiába kopogtattak és szólongatták az idős embert, hívták a telefonján – amit a házban hallottak csörögni -, reakció nem érkezett.

Nem adták fel, az egyik ablak redőnyét sikerült kissé elmozdítaniuk, amikor megpillantották az ágyon fekvő asszonyt, aki éppen csak keze apró mozdulataival próbálta jelezni, segítségre van szüksége.

A zsaruk riasztották a mentőket, de addig várakozásra nem volt idő, Simon főtörzszászlós betörte az ablakot, Balog őrmester bemászott, így belülről kinyitották az ajtót, hogy a kiérkező mentősök már akadálytalanul és minél gyorsabban meg tudják kezdeni a bajba jutott asszony ellátását.

Az időst hanyatt, félig az ágyon fekve találták, mozdulni, beszélni képtelen volt. Az időben érkezett segítségnek köszönhetően a 71 éves nő életét sikerült megmenteni, a mentőszolgálat munkatársai további vizsgálatokra kórházba vitték.

Most ezt az “akciót” köszönte meg Pető Zsolt polgármester, aki vendégül látta a szomszéd hölgyet és a rendőröket, megköszönve nekik a figyelmességet, tettet, amivel életet mentettek.

Forrás: Pető Zsolt Facebook

Képünkön a mentésben részt vevő rendőrök.

Rendőreink és idős abonyi hölgy segítségét köszöntem meg a mai napon személyesen is Korábbi cikk: Életmentő rendőreink Abony Város Lakossága és a… | By Pető Zsolt | Facebook

106 views, 9 likes, 1 loves, 0 comments, 2 shares, Facebook Watch Videos from Pető Zsolt: Rendőreink és idős abonyi hölgy segítségét köszöntem meg a mai napon személyesen is Korábbi cikk: Életmentő…

Kapcsolódó cikkek