Egyet máris eltörtek a frissen ültetett fák közül, érthetetlen vandalizmus

Megosztás

Kinek ártott vajon az a szerencsétlen fiatal fa? Egy ilyen átmérőjű fánál már nagyon kell akarnia valakinek, hogy eltörje a törzsét, de végül sikerrel járt. Miért jó ez egyes embereknek? A kamerás felvételek alapján azonban kézre keríthetik az elkövetőt.

Eltört egy fa a Blaha Lujza téren, derül ki Budapest főkertészének Facebook-posztjából.

„Az ember szíve ilyenkor összeszorul. A város jelentős költségeket áldoz annak az oltárán, hogy a belváros parkolójából a belváros fásított tere legyen a Blahán. Hogy az a fa gyökérszinten jól érezze ott magát a mostoha körülmények ellenére. Aztán jön egy önző ember, akinek a rombolás az egyetlen eszköze az önkifejezésre…”

– írja Bardóczi Sándor. Beszámolója szerint “a térfigyelő kamerák elemzése zajlik, a kollégák gondoskodnak a balesetveszély elhárításáról és a pótlást is előkészítjük.”

„De akkor sem lehet sosem megszokni, miért és mire jó ez? Az elpusztított fa egyébként egy páfrányfenyő (Ginkgo biloba) volt. Az 5 cm-es törzsátmérő pedig már elég vastag ahhoz, hogy nagyon akarni kelljen, hogy el is törjön a fa. Kinek ártott vajon és mit?”

(via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek