Az Origó nagy nehezen bocsánatot kért Donáth Annától, amiért hazudtak róla

Megosztás

A bíróság bocsánatkérésre kötelezte a kormánypárti sajtó több gyorstüzelő fegyverét, köztük a Ripostot, a TV2-t és az Origót is, amiért teljes valótlanságokat állítottak Donáth Annáról és besározták az ellenzéki politikust. Egyelőre még csak az Origó tett eleget ennek, de ők is jócskán határidőn túl, miután a politikus már végrehajtókat küldött rájuk.

Az igazságot teljesen nélkülöző állításokat ugyanis igen gyorsan közzéteszik a fideszes médiapropaganda tagjai, de az elvesztett perek utáni helyreigazításokat és bocsánatkéréseket már nem kapkodják el ennyire.

Miután Donáth Anna múlt hétfőn végrehajtókat küldött a Mediaworksre és a TV2-re, az Origo nagy nehezen – a kiszabott határidőn túl – közzétette a bocsánatkérést, amire a bíróság kötelezte.

Február közepén olvashattunk arról, hogy Donáth Anna jogerősen megnyerte a pert a TV2, az Origo és a Ripost ellen, miután több cikkben is valótlanul állították, hogy a Momentum európai parlamenti képviselője szexuálisan zaklatott egy lányt a Sziget Fesztivál után.

Az ítélet szerint a lapoknak el kell távolítania az összes cikket, amiben a valótlan állítással foglalkoznak, bocsánatkérő közleményt kell közzétenniük, a TV2 Tények című műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak. Ezeken felül a sajtóorgánumokat a bíróság összesen 4 millió forint fizetésére is kötelezte, amit Donáth eladományozna.

A Ripost és a TV2 eddig nem közölt semmilyen hasonló bocsánatkérést. (via 444.hu)

Kapcsolódó cikkek