Ámokfutó autós életveszélyes előzési manővere – videó

Megosztás

Felháborító felelőtlenség, nem elég, hogy nem volt szabad a sáv, amiben az előzést megkezdte, száguldozós manővere során mintha szándékosan szorítaná le a szembejövőket. A szabálytalanság és a pofátlanság teteje. Az ügyészség köszönte szépen a felvételt és vádat is emelt.

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 30 év körüli férfival szemben, aki 2022 októberében szabálytalanul, másokat veszélyeztetve előzött a Balatonakarattyát, Balatonkenesét és Balatonfűzfőt északról elkerülő főúton -írta közleményében az ugyeszseg.hu. A felvételt olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette.

A vádirat szerint a sofőr a reggeli órákban személygépkocsival közlekedett a 710-es főúton, amikor irányjelző használata nélkül és nem törődve a szemből érkező személyautóval, az előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett.

A vádlott bár látta a szemközti sávban közeledő járművet, az előzést nem szakította meg, és annak ellenére, hogy az előzött tehergépkocsi vezetője segítőkészen az út szélére húzódott, a férfi még inkább áttért a szemközti sávba.

A szembejövő jármű sofőrje fékezett, és a baleset elkerülése érdekében hirtelen az útpadkára kormányozta a járművét, majd a mögötte haladó másik járműnek is le kellett húzódnia a murvás részre. (Bpiautosok.hu)

Végül mindegyik gépkocsi baleset nélkül folytatni tudta az útját, ám az elkövető a szabálytalan előzéssel mások életét és testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

Elképesztő, amit az Opel Astra sofőrje művelt a Balatonfőkajárnál

Szokás szerint olvasónk fedélzeti kamerája rögzítette a felvételt, ezúttal Balatonfőkajárnál a 710-es főúton az M7-es felé, 2022.10.04-én reggel 7:15-kor. Ismét egy olyan sofőrt láthatunk, akinek nem valószínű, hogy kellene vezetnie. “A kedves közlekedőtárs annak ellenére hogy jól belátható az útszakasz úgy döntött hogy előzésbe kezd a többit meg majd a szembejövők megoldják.”

Egészen elképesztő, hogy bármikor szembejöhet velünk is egy ilyen lelkületű sofőr.

Kapcsolódó cikkek