Ápolók Napja – Szolnokon is elismerték az egészségügyi dolgozók munkáját

Megosztás

Február 19. a Magyar Ápolók Napja. A jeles nap alkalmából Szolnokon is köszöntötték az egészségügyi dolgozókat.

A városháza dísztermében tartott ünnepségen a negyven éve pályán lévő szakdolgozókat köszöntötték, valamint átadták a Megye Ápolója Díjat és a Magyar Ápolási Egyesület Elismerő Díszoklevelét.

A magyar ápolók napját Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepeljük. Ő volt az első országos főápolónő, aki az 1848-as forradalom és szabadságharc idején megszervezte a hadisebesültek ellátását. Születésnapját, február 19-ét az országgyűlés 2014-ben hivatalosan is a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította.

Mint az eseményen elhangzott: a Megye Ápolója Díjra idén minden eddiginél nagyobb számú felterjesztés érkezett. Az elismerésben ezúttal Nagy Erika, a Karcagi Kátai Gábor Kórház aneszteziológiai részlegének munkatársa részesült.

Magyar Ápolási Egyesület Elismerő Díszoklevelet és ezüst kitűzőt vehetett át Kovácsné Ábel-Kiss Erzsébet, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Csecsemő- és Gyermekosztályának részlegvezető főnővér helyettese, gyermekápolója, valamint Kátainé Nyakó Edit, a Karcagi Kátai Gábor Kórház gyógytornásza.

Az ünnepségen köszöntötték a 40 éve pályán lévő szakdolgozókat; összesen hetven ápolónak gratuláltak. Ezt követően két olyan szakoktató részesült elismerésben, akik 40 éve szolgálják az egészségügyet és az oktatást: Fuchs Judit és Dr. Stuhl Sándorné Anikó.

kép: kormanyhivatal.hu

Kapcsolódó cikkek