Új látogatóközpont nyílik Tiszafüreden, íme a látványtervek

Megosztás

A közelmúltban mutatta be a Tisza-tavi Sporthorgász a Tiszárium terveit a nagyközönségnek, ami egy interaktív látogatóközpont lesz az Örvényi-morotva partján. A komplexum alapjaiban változtatja meg a Tisza-tó megismerését.

Az Örvényi-morotva partjára álmodta meg a tervező a látogatóközpontot az egykori Árpád-kori templom köré, amit a tavalyi évben kezdett meg a helyi múzeum régész-igazgatója, dr. Mester Edit és csapata feltárni. A cél az volt, hogy egy természeti környezetbe illő épületegyüttest tervezzenek, amely a térség hagyományain és értékein alapszik.

Az eseményen Tóth Péter, a tervező csapat vezető építésze, a Tiszárium felelős tervezője látványtervekkel illusztrálva mutatta be a létesítményt.

Az előadások sorát dr. Mester Edit régész, a Kiss Pál Múzeum igazgatója zárta, aki bemutatta a látogatóközpont projektjéhez szorosan kapcsolódó örvényi templomdombon zajló régészeti ásatást.

Tisza-tavi látogatóközpont (Tiszárium) koncepcióterv

Társaságunk február 17-én Tiszafüreden, a Tisza Balneum Hotel konferenciatermében tartotta meg ünnepi rendezvényét, amelyen egy új látogatóközpont, a Tiszárium tervei is bemutatásra kerültek. Tóth Péter, a tervező csapat vezető építésze, a Tiszárium felelős tervezője látványtervekkel illusztrálva mutatta be az Örvényi-morotva partjára megálmodott, az Árpád-kori templom köré tervezett létesítményt.

képek: ilovetiszato.hu

Kapcsolódó cikkek