Parasportolók Cegléden – soha nem szabad feladni

Megosztás

Idén hatodik alkalommal ünnepeljük a Magyar Parasport Napját. Ebből az alkalomból négy ceglédi általános iskolában tartottak rendhagyó testnevelés órákat. A diákoknak Bíró Norbert paralimpiai bronzérmes judós, Pálinkás László paralimpiai bajnok úszó és Szebenyi Gergő ifjúsági parafekvenyomó erőemelő bajnok mesélt az általuk űzött sportágakról, a sport és a kitartás fontosságáról. A tanulók az óra keretében kipróbálhatták a csörgőlabdát, az erőemelést, emellett a judo alapjaival is megismerkedhettek.

Bíró Norbert kiemelte, hogy a sport nem tesz különbséget ember és ember között, de az edzések felépítése és módszertana alkalmazkodik a speciális helyzethez. “Az ahogyan megtanítunk bizonyos mozgásokat, például a látássérülteknél külön nehézségekbe ütközik. “

Szebenyi Gergő azt mondja, hogy soha nem szabad feladni, legnagyobb álma, hogy kijuthasson az idei dubai világbajnokságra. “Mindig igyekszem olyan súlyt választani, amitől még nem sérülök meg, de megfelelő mértékben megerőltetem az izmaimat. A fekvenyomás mellett kiegészítő gyakorlatokat is végzek, tricepszre, vállra, mellre, hogy egységes legyen az edzés és a fizikumom” – mondta a fiatal sportoló a Ceglédi Városi Televíziónak.

Csáky András és Szebenyi Gergő

Képek: Csáky András Facebook

Kapcsolódó cikkek