Kimentek az erdőbe, de baj lett belőle, amit ott művelt a két férfi és a nő

Megosztás

Visszatérően ellenőriznek az abonyi rendőrök a településen. Napokon belül öt embert gyűjtöttek be, akik akácfát vágtak ki és loptak el a környékről.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrsének munkatársai ellenőriztek a Kerek-tó dűlő területén február elején.
Az egyenruhások az erdőben egy velük szemben közlekedő gépkocsi sofőrjét és annak utasát igazoltatták, az autóban feldarabolt akácfatuskókat és egy láncfűrészt találtak.

A két férfi már a helyszínen vallotta, ők vágták ki az fát az erdőben, mindkettejüket előállították, lopás miatt bűntetőeljárást indult. A kocsiban talált akácot a rend őrei lefoglalták, ahogyan a közelben megtalált és hátrahagyott közel 1,5 köbméter, már felhasogatott darabokat is.

A helyi zsaruk visszatérően ellenőrzik a környéket, tettek így február 20-án is, amikor egy nőbe és két férfiba botlottak. Láncfűrészek és egy kézikocsi társaságában vágtak neki a nagy munkának, amikor a rendőrök tetten érték őket.

Mindhármukat bevitték az őrsre, az elszámoltatáson kiderült, nem először jártak a területen. Korábban is vágtak már ki nyár-és akácfát is, amit hazavittek magukkal. Velük szemben is lopás vétsége miatt indult büntetőeljárás az Abonyi Rendőrőrsön.

A falopások megelőzése és megakadályozása érdekében a rendőrök rendszeresen, a jövőben is terveznek figyelőszolgálatot.

Forrás: Abony város hivatalos oldala

Kapcsolódó cikkek