Nyugati biztonság? Több ezer korábban kitoloncolt bevándorló tért vissza ugyanoda Európában

Megosztás

Hiába toloncoltak ki az elmúlt három évben közel hétezer bevándorlót, akkor sem tudták megakadályozni a hatóságok még a bűncselekményt elkövetők visszatérését sem, nagy részük ismét Németország területén jár. Ez azért nem tűnik tökéletes biztonságpolitikának.

Az elmúlt három évben 6495 korábban kitoloncolt bevándorló tért vissza vagy próbált meg visszatérni Németországba – írta meg a német Bild napilap szövetségi rendőrségi statisztikákra hivatkozva. Ezalatt az idő alatt a visszatérők száma 74 százalékkal nőtt.

Deutsche Welle szerint a statisztika nyomán valószínűleg újjáéled az arról szóló vita, hogy az országból nem tudják kitoloncolni azokat a menedékkérőket, akiknek a kérelmét elutasítják, még akkor sem, ha bűncselekményt követtek el.

Az ellenzéki CDU szerezte meg a statisztikákat. Stefan Heck, a CDU képviselője szerint „hatalmas hiányosságok vannak Nancy Faeser belügyminiszter biztonságpolitikájában”. Heck, aki a parlament belügyi bizottságának tagja, a Bildnek azt mondta: „Csak a hatékony határellenőrzés segít megakadályozni az illegális visszautazást.”

Kapcsolódó cikkek