Parkolóőr lett a “nemzet rozmárja”, Schirilla György

Megosztás

Két és fél éve az utcán dolgozik Schirilla György, aki parkolási ellenőr Budapesten, írta a Metropol. Elváltam. Rengeteg adósságom volt, amikből, ha nehezen is, de az új párom segítségével kijöttem – emlékezett az elsősorban jeges úszásairól ismert sportember, aki ezt a „hobbiját” édesapjától örökölte.

A szponzorációs pénzek mindig arra voltak elegek, hogy az úszásokhoz kapcsolódó költségeket fedezni tudja. Emellett jóga és reflexológia oktatással is foglalkozott. Ebből tudta eltartani a négytagú családot.

Sokan megismernek, kiszólnak az autójukból, hogy Gyurikám, nem lenne jobb inkább a jeges Dunában? Én pedig úgy gondolom, hogy dolgozni ugyan nehéz, de nehezebb nem dolgozni.

Édesapám, aki nálam híresebb volt, a hatvanas években havat lapátolt, pincér volt az Országház Étteremben, sőt hajnalban még kukázott is. A munka nem ciki, cikisebb lenne, ha az ismertségemet kihasználva koldulnék az utcán. Három év múlva nyugdíjas leszek, arra is gondolni kell – mondta a portálnak a nemzet rozmárja.

A Duna átúszásából még vannak „tartozásai”, de már kevés.  Úgy fogalmazott, hogy búcsúzóul még kell egyet úsznia Budapesten és Vácott, és lesz még kettő a Balatonon is, hogy elköszönjön a közönségtől.

Fotó: MTI/KOMKA PÉTER

Kapcsolódó cikkek