Minden csoda három napig tart – Olvadozik a szánkódomb

Megosztás

Hosszú idő után újra volt egy kis hó Szolnokon és ezt sokan kihasználták az elmúlt három napban. Habár az időjósok enyhülést jeleztek, a Szolnoki Élménysziget dacolt a rideg tényekkel és péntekre behavazta a Várkonyi téri dombokat.

Facebookon Szalay Ferenc is ejtett néhány szót erről a rendkívüli jelenségről. A hozzászólok szerint minden pénzt megér néhány önfeledt óra és sokak szerint büszkék lehetünk a városunkra, hiszen itt mindennél fontosabb a gyermekek öröme. Sőt, egyeseket annyira magával ragadott a polgármester havas tájat kémlelő tekintete, hogy nem habozott megemlíteni a megyeszékhely fantasztikus adottságait, amelyek lehetővé teszik ezt az élményt (?). Szalay Ferenc rendkívül büszke a csillogó hóra és az alföldi hegyvidékre, ezért közösségi oldalán megosztott mindenkivel egy szívmelengető és igen tanulságos történetet:

“A szánkódomb mellett ma odajött hozzám egy hölgy, a következő beszélgetés zajlott le köztünk:

– Elnézést, Ön a polgármester, ugye?

– Kezit csókolom, az lennék, igen.

– Budapestről jöttem az unokáimhoz, de hadd mondjam el, ez egy csoda, amit itt van, hogy van olyan város, amelyiknek ilyen fontosak a családok, a gyermekek. Irigylem a szolnokiakat!

– Igazán kedves, örülök, ha így látja. Érezzék jól magukat, jöjjön máskor is, ha teheti, nem csak télen vannak ilyen csodáink!”

Irigyeljük a polgármester urat, hogy az ő buborékjában ilyen csodák történnek! Kár, hogy a szolnokiak elégedettsége a hóval együtt olvad el.

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek