Reagált a kínai akkumulátorgyár: szerintük nem környezetszennyezők

Megosztás

Bár a vezetőségnek a neve nem hangzik el a cikkben, de a tiltakozásokra azzal reagáltak, hogy a gyáriak minden szabálynak megfelelnek.

Reagált a debreceni beruházás körüli tiltakozásokra a kínai akkumulátorgyár vállalata, a CATL: szerintük a világszerte működő gyáraik minden szabálynak megfelelően működnek, ez bizonyítja, hogy távolról sem környezetrombolók, „sőt éppen ellenkezőleg”.

A vállalat vezetősége – bár mint a 444.hu rámutatott, sem konkrét név és titulus nem derül ki – az Index kérdésére azt mondta, a környezeti, egészségügyi kockázatoktól nem kell aggódni, mert nem lesz talaj- és talajvízszennyezés.

Az üzem szerintük átlagosan 3378 köbméter/nap vízfogyasztással fog majd működni, a lehető legkörnyezetbarátabb technológiával, ami Debrecen jelenlegi vízfogyasztásához képest nem jelentős mennyiség. Utóbbit cáfolja az a tanulmány, amit gyorsan el is tüntettek a kormányhivatal honlapjáról, amikor kiderült, hogy naponta akár 60 ezer köbméter vízre is szükség lehet a gyár működéséhez.

A cikk szerint a beruházás a környezetvédelmi engedélyek benyújtásánál tart, a gyár első létesítményei várhatóan három éven belül készülnek el.

Az épülő akkugyár vezetősége úgy gondolja, a telephelyeiken világszerte a „jó szomszéd filozófiáját” követik az őket körülvevő emberekkel, városokkal – ami érdekes vélemény az elmúlt hetek tiltakozásai fényében.

Kapcsolódó cikkek