Elmarad az idei East Fest Mezőtúron

Megosztás

Több hetes egyeztetést és mérlegelést követően szomorú, ám racionális döntést hozott az East Fest szervezőcsapata. Sajnos az idei rendezvényt nem tudják megvalósítani.

Ezt közölte Szűcs Dániel. Mezőtúr polgármestere közösségi oldalán emlékeztetett, hogy a fesztivál 2012. június 14-én indult útjára és mára az ország egyik lekedveltebb és leglátogatottabb könnyűzenei rendezvényévé nőtte ki magát.

A város vezetése a kezdetek óta teljes mellszélességgel támogatta az East Festet és ez a jövőben is így lesz.

Mindamellett, hogy sok mezőtúri fiatal számára helyben biztosította a minőségi kikapcsolódást, városmarketing szempontból is kiemelt jelentőségű rendezvényről van szó, hiszen a fesztivál miatt több tízezer ember látogatott a városba, ezzel Mezőtúr országosan ismertté vált.

A rendezvény rengeteget fejlődött az évek során, a minőségi koncertek mellett a szervezők minden évben újdonságokkal várták a fesztiválozókat. A kemény munka meghozta gyümölcsét, hiszen az East Fest ennek a kitartó csapatmunkának köszönhetően válhatott Kelet-Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiváljává.

A szervezők a fesztivál közösségi oldalán kifejtették, hogy 2022-ben, a covid okozta felfordulás után, a rendezvénytartási szabályozásokat követve csak késve tudták elkezdeni a szervezést, és rohamtempóban hozták létre a 2022-es fesztivált.

Párhuzamosan egy meglehetősen komoly átszervezésre is kényszerültek a szervező cég struktúráját illetően, ami a fesztiválon kívül számos egyéb tevékenységi körüket is érintette. Ez az átalakulás teljes egészében máig sem zárult le, és nagymértékben késleltette a 2023-as rendezvény előkészítését is.

Végül valamikor év elején be kellett látniuk, hogy a fentiek miatt 2023-ban is egy rohamtempójú szervezési munkára kényszerülnének.

Ám azt ígérték, hogy 2024-re visszetérnek!

Fotó: Szűcs Dániel Faceb ook

Kapcsolódó cikkek