Kályha kéménye izzott Bucsán

Megosztás

Egy teakályha kéményében keletkezett tűz kedd éjszaka Bucsán, egy Móricz Zsigmond utcában található családi házban. A tűz átterjedt a hetven négyzetméteres ingatlan födémszerkezetére is, amely egy helyen beszakadt. A karcagi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok egy gázpalackot kivittek az épületből és megkezdték az oltást, melyet a kiérkező egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal folytattak. Az ingatlan lakhatatlanná vált, tulajdonosa rokonokhoz költözött, közölte a katasztrófavédelem.

FRISSÍTÉS: Lapunk Facebook-oldalán egy hozászóló azt közölte velünk, hogy a házban lakó illető nem rokonoknál van, hanem kórházba került.

A katasztrófavédelem megjegyezte, fontos, hogy a hasonló káresetek elkerülése érdekében évente legalább egyszer ellenőriztessük otthonunk kéményét szakemberrel. A szilárd tüzelőanyaggal működő berendezések kéményét évente, a gázkészülékekét kétévente javasolt átnézetni. A családi házakhoz nem megy automatikusan a kéményseprő, ezt kérni kell a lakosoknak. Mindez megtehető a 1818-as, ingyenesen hívható telefonszámon, vagy a www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu honlap Ügyfélszolgálat menüpontja alatt.

A födém több helyen beszakadt Fotó: katasztrófavédelem

Fotó: Karcag HTP

Kapcsolódó cikkek