Az ország legjobbjai között a szolnoki biliárdcsapat

Megosztás

A szolnoki Koós Gergő, Pataki Tamás, Baláti Róbert és Imrei Ferenc a pool billárd sportot űzik és nem is akárhogyan.

Közel 10 éve együtt biliárdozunk és emellett nagyon jó barátok is vagyunk. A legmagasabb NB I-es osztályban idén országos harmadik helyezést ért el a csapat, számolt be az eredményekről Koós Gergő az Szolnoki NHSZ Planéta SE tagja az NHSZ videójában.

Imrei Ferenc szerint ez egy olyan sport, ahol nem is annyira a fizikai, hanem lelki állóképesség a legfontosabb:

Itt csend van, itt mereven kell állnod, nem mozdulhat el a lökés, Iszonyat pszichés sportról beszélünk. És nem mindig a jobb, felkészültebb játékos nyer, hanem az, aki fejben jobban bírja ezt a játékot.

Mint az összes többi sportágban, ez esetben is nagyon sokat jelent, hogy mennyi versenyre járunk, hiszen NB I-es szinten már alapnak számít, hogyha van egy tiszta asztal, akkor azt bárki “végiglöki”. Csak az a nem mindegy, hogy 4:4-es állásnál is meg tudod csinálni, vagy 0:0-nál, hangsúlyozza Imrei Ferenc.

A 2022-es esztendőben a hazai legmagasabb osztály dobogójának harmadik fokára léphetett fel a szolnoki csapat, ezzel sikerült elhozni a bronzérmet és a kupát Szolnokra.

A 2022-es szezonban nyolc NB I-es csapat volt országos szinten, kettő csoportba sorolva. A két-két csoport első kettő helyezettje jut be a pécsi négyes döntőbe, ahova csapatunknak az elmúlt két évben mindig sikerült bejutni, mondja Koós Gergő.

kép forrása: Fordan Biliárd Center Pécs (balról jobbra: Baláti Róbert, Pataki Tamás, Koós Gergő, Imrei Ferenc)

Kapcsolódó cikkek