Mindent bevet a Fidesz a saját jelöltjeik győzelméért – és Orbán még színre sem lépett

Megosztás

Egy hét múlva időközi önkormányzati választás lesz Jászberényben, és a Fidesznél úgy vélik, eljött a tettek ideje. A szokásos forgatókönyvet vetik be: 

  • az ellenfél lejáratása, 
  • a saját polgármesterjelöltjük, aki amúgy névleg független, méltatása, kézről kézre adása Gulyás Gergelytől Fásy Ádámon át Varga Juditig,
  • ingyenebéd, 
  • osztogatás.

És akkor a Kubatov-lista még elő sem került, az majd minden bizonnyal a választás napján lesz alkalmatos.

Több információból is úgy értesültünk, hogy máris javában akciózik a felsorolt elemekből a Fidesz.

Például lisztet osztogatnak. 

Az Ez azért nem semmi csoport írta meg, hogy:

“Ha nincs krumpli, jó a liszt is? Mi lesz legközelebb, csaptelep? Kicsit többet kellett várni az osztogatásra, de most a kampány hajrájában végre összeszedte magát a Fidesz. A mai napon Szatmári Melinda, jó Fidesz-szokás szerint, most azzal alázta meg a jászberényieket, hogy lisztet osztogatott a szavazatokért cserébe. Hát csak ennyit érdemlünk.”

Vagy itt van például a potenciális választók etetése. A hétvégén például Jászberény hátrányos helyzetűekkel is lakott település részén, a Neszűrben osztanak meleg ételt, majd azt is ígérik, hogy Jászberény több pontján népkonyha is lesz majd tavasztól.

Erről Béres Krisztina, az egyik fideszes jelölt posztolt, akinek területéhez a  Neszűr is tartozik. 

Ugyanakkor azt is beszélik a városban, hogy a Fidesz semmit sem bíz a véletlenre, folyamatosan méri a választói hangulatot.

Mint egy posztoló megírta, Pócs Jánosék friss mérése alapján Budai Lóránt vezet, a körzetek fej-fej mellett állnak. Totális mozgósítás jön, de Pócs személye nélkül, mert ő inkább visz, mint hoz nekik. Füstölni fog a Kubatov-lista, minden jászberényi telefonszámot felhívnak, országos lejárató kampány Budai Lóránt polgármester ellen, állítólag több mint 150 narancsos aktivista indul Berénybe. Az utolsó napokban bevetik a legnagyobb nevet is, aki telefonálni fog és ha nem fordul át, akkor személyesen is tiszteletét teszi Jászberényben pénteken vagy szombaton. A választás tétje túl nőtt Jászberény határain.

A nagy név pedig nem más, mint Orbán Viktor, minden bombák bombája, a fideszes atom.

Többen azonban úgy vélik, ez az egész Fidesz-nyomulás vissza fog ütni, ugyanis a jászok túlontúl büszkék ahhoz, hogy pár kiló liszttel meg lehessen őket vásárolni.

Fotó: Ez azért nem semmi Facebook

Kapcsolódó cikkek