Covidosan játszott a vébén az egyik marokkói játékos, most szívproblémákkal kezelik

Megosztás

Csak az utólagos orvosi ellenőrzés mutatta ki klubjánál, hogy nem sérülés, hanem koronavírus-fertőzés miatt hagyta ki a negyeddöntőt, utána néhány nappal pedig pályára lépett a döntőbe jutásért játszott mérkőzésen. Az egyelőre nem világos, hogy szándékosan hallgatták-e el a játékos Covid-fertőzését, de a szíve megsínylette az extra igénybevételt.

Három héttel a katari futballvilágbajnokság után, most pénteken derült ki a marokkói válogatott jobbhátvédjéről, Noussair Mazraoiuról, hogy a vébé alatt elkapta a koronavírust, és nem egyszerű sérülés miatt, hanem ezért hagyta ki csapata Portugália elleni negyeddöntőjét. Erről a játékos klubcsapata, a Bayern München ír közleményében.

Egy vébé utáni ellenőrzésen Dr. Roland Schmidt, a Bayern csapatorvosa enyhe szívburokgyulladást állapított meg Mazraouinál, aki ezért hosszabb ideig nem játszhat majd a csapatban. Így pénteken a jobbhátvéd nem is utazott vissza csapattársaival Dohába, katar fővárosába, ahol a Bayern a klubszezon második felére készül a rendhagyó téli focivébé után.

Az esetről akkor csak annyit lehetett tudni, hogy Mazraoui sérülés miatt hagyja ki a december 10-i negyeddöntőt, amit 1-0-ra nyert Marokkó Portugália ellen, így az első afrikai csapat lett, amely elődöntőbe jutott a focivébék történetében. Négy nappal később, december 14-én a Marokkó-Franciaország elődöntőn Mazraoui már a kezdőcsapatban kapott helyet. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek