Hoppál Péter “újraegyesítette” a horvátországi Dél-Baranyát a magyar területtel, majd sorosozott egyet

Megosztás

A fideszes képviselő, volt államtitkár, hamarosan kormányzati megbízott lesz, de a posztjára érkezett igencsak furcsálló hozzászólásokra ismét csak egy sorosozásra és az ellenzék szapulására futotta a képviselő úr erejéből.

A volt kulturális államtitkár annak próbált örülni, hogy Horvátország schengeni csatlakozásával megszűnt a határellenőrzés a két ország között. Ezzel szerinte a Trianonban elvett Dél-Baranya újraegyesült a magyarországi vármegyével.

„Mától a magyarországi Baranya vármegye és a horvátországi Baranjska županija között megszűnt a határellenőrzés! Újra együtt Alsó- és Felső Baranya” – írta lelkendezve a Facebook-csatornájára Hoppál Péter, akarjuk mondani vitéz Hoppál Péter. (Ez nem vicc, valóban ilyen rangot kapott nemrég!)

Az év végén leköszönt kulturális államtitkár, aki kormánybiztos lesz, Horvátország schengeni csatlakozásának próbált ilyen sajátosan örülni. Persze a kommentelők nem mulasztották el emlékeztetni arra, hogy „Alsó-Baranyában” vasárnaptól euró a hivatalos fizetőeszköz, így akad még egy határ, amely elválasztja a két régiót egymástól.

Erre Hoppál érdemi reakciót már nem produkált, inkább belehergelte magát egy a „baloldal miért nem vezette be 2005–2010 között az eurót, meg egyébként is Soros”-alapú kifakadásba. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek