Jobb, ha így készülünk: akár 17 fokos, nagyon enyhe időjárással köszönthetjük az újévet

Megosztás

Csapadék nemigen várható, ahogy téli hideg sem. Tavaszias fordulatot vesz az időjárás, megint megdőlhet a melegrekord elsején.

Sem jelentős mennyiségű csapadék, sem téli hideg nem várható az év hátralevő napjaiban, hiszen fokozatosan enyhülni fog az időjárás az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Szilveszterkor Magyarország északi, északkeleti harmadán általában borult, párás, helyenként ködös idő várható, máshol több-kevesebb napsütés is előfordulhat. December 31-én reggelig főleg a Dunától keletre fordulhat elő helyenként eső, zápor, napközben azonban csak néhol valószínű szitálás. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol időnként erős lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 8, a maximum általában 10 és 17, a tartósabban borult, párás északkeleti tájakon 4 és 9 fok között alakul. 2023 .január 1-én várható szokatlanul magas nappali csúcshőmérséklet mindössze fél fokkal maradna el az idén, január 1-én, a Somogy megyei Főnyeden regisztrált melegrekordtól.

Január 1-én, a kora reggeli órákban +1 és 9, később 11 és 17 fok várható, de a tartósan borult északkeleti tájakon lényegesen kevésbé melegszik majd fel a levegő. Az ország északi, északkeleti régióiban tartósabban borult, párás, ködös idő valószínű, máshol a fátyolfelhők mellett többórás szűrt napsütésre számítanak a meteorológusok. Számottevő csapadék nem várható, de helyenként előfordulhat szitálás, míg a déli, délnyugati szél több helyen megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is lehetnek.

Kapcsolódó cikkek