Virológus: Vége a koronavírus-világjárványnak

Megosztás

Egy ismert német virológus szerint vége van a Covid-világjárványnak, szerinte ugyanis a népesség annyira védetté vált a kór ellen, hogy a koronavírusnak nincs esélye arra, hogy nyáron újabb nagyobb fertőzési hullámot váltson ki. Jegyezzük meg ezeket a szavakat, aztán majd nézzük meg, hogyan zajlik a valóságban a következő pár év.

Egy másik szakértő, Christian Karagiannidis is úgy véli, hogy a koronavírus „kifutotta magát”, és még ha lesznek is kisebb hullámok, alacsonyan marad az intenzív osztályokra kerülő betegek aránya. Drosten szerint a pandémia végének az az egyik oka, hogy Európában sikeres volt az oltási kampány. A virológus védelmébe vette a védőintézkedéseket is, szerinte, ha a hatóságok nem rendeltek volna el szigorításokat és korlátozásokat, csak Németországban egymillióval több lett volna a haláleset.

Kínában viszont hibás módszerrel harcoltak a Covid-19 járvány ellen, így ott még megmarad a járvány, azaz a koronavírus okozta betegség endémiás kórrá változik, azaz olyan fertőzéssé, amely alapvetően csak a világ néhány térségében van jelen.

A szakértők szerint itt az ideje annak, hogy Németországban az utolsó védelmi intézkedéseket – például a tömegközlekedési járműveken elrendelt kötelező maszkviselést – is visszavonják. (via Hvg)

Kapcsolódó cikkek