Százkét gyereke született, de most megunta

Megosztás

A férfinek 12 felesége és 567 unokája van. Csak ezt meg ne tudja Orbán Viktor és Kövér László!

Fogamzásgátlásra kérte feleségeit, valamint kormányzati segélyért könyörög egy 67 éves ugandai férfi, akinek 102 gyereke született 12 feleségétől, és már 567 unokája, valamint több dédunokája is van – írta a helyi sajtó. Musa Hasahya egyben arra figyelmeztette a többnejűséget tervező férfiakat, hogy elégedjenek meg négy feleséggel, mert annál több túl nagy tehertétel.

Az 1955-ben született férfi 16 éves volt, amikor elvette első feleségét, majd nem sokkal később második feleségét, akiért három tehenet, négy kecskét és 15 ezer ugandai shillinget fizetett, és ezt így folytatta, amíg el nem érte a 12 feleséget.

A helyi sajtónak elmondta, hogy jómódú férfi volt, és mindenki szívesen hozzáadta a lányát, akihez csak bekopogott egy ajánlattal. Egy, a Monitor című helyi lapban megjelent riport szerint a nagy család harmonikusan élt, nagy egyetértésben, és a feleségek között – akik egy közös házban élnek – nem nagyon voltak viták, és, ha mégis voltak összezördülések, a jó diplomáciai érzékkel rendelkező férfi azt mindig el tudta simítani.

Négy évvel ezelőtt azonban már elkezdtek anyagi gondjai lenni, és legalább két felesége elhagyta, és új férjet találtak maguknak. Egyik fia azt állította, hogy csak hat felesége tartott ki mellette, a többiek egymás után mind elmentek, mert csődbe ment.

A férfi november közepén még azt nyilatkozta a Monitor című lapnak, hogy még mindig teli van energiával, és készen áll újabb gyerekekre is. Egy másik ugandai újságnak azonban később kijelentette, hogy már nem tud több gyereket vállalni, és azt tanácsolta a szülőkorban lévő feleségeinek, hogy kezdjenek el fogamzásgátlót használni. Anyagi körülményei ugyanis olyan rosszak lettek, hogy már segítségre szorul.

Forrás: rtl.hu

Nyitókép: Musa Hasahya a családja körében. Fotó: Henry Wasswa/picture alliance via Getty Images

Kapcsolódó cikkek