Mesterszálláson is életet mentett a szén-monoxid érzékelő

Megosztás

Legtöbb áldozatát a fűtési időszakban szedi, de egész évben komoly veszélyt jelent a köznyelvben csak csendes gyilkosnak nevezett szén-monoxid. Belélegezve hozzákapcsolódik a hemoglobinokhoz, így a vér egyre kevesebb oxigént képes szállítani a sejtekhez. A szervezetben fellépő magas szén-monoxid-koncentráció esetén eszméletvesztés, majd néhány percen belül halál is beállhat.

Ha növelni akarjuk a biztonságunkat, akkor érdemes szén-monoxid-érzékelőt vásárolni, hiszen az alábbi esetben is ez a berendezés mentett életet.

Szerda délután adott jelzést a szén-monoxid érzékelő egy mesterszállási családi házban, melynek köszönhetően az ott lakó, egyedül élő idős hölgy azonnal ablakot nyitott és nem sérült meg.

A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók vonultak ki a Mező utcai ingatlanhoz, majd a jelzéskori állapotok visszaállítása után műszeres mérésükkel a gázkonvektor környezetében ők is kimutatták a mérgező gáz megemelkedett koncentrációját. 

A lakó a gyors segítség mellett köszönetet mondott a tűzoltóknak azért is, mert két évvel ezelőtt az Országos Tűzmegelőzési Bizottság jóvoltából, adományként kapta az érzékelőt, amely most megmentette az életét. Az idős hölgy a fiához költözött addig, amíg a készüléket szakemberrel meg nem javíttatja.

Kapcsolódó cikkek