Fideszes propagandaoldal ment neki keményen a kormánynak

Megosztás

A Számok – a baloldali álhírek ellenszere nevezetű kormánypárti oldal nehezményezi, hogy „miközben a kormány Nemzeti Konzultációt indított a szankciók ellen, a 9. szankciós csomagot is aláírja, ezzel szembe köpi azt a több mint 1.000.000 embert, akik részt vettek a Nemzeti Konzultációban”.

Roppant indulatos, hosszú bejegyzést tett közzé a rendszerint a kormány és a kormánypártok dicsőségét zengő, több mint 100 ezer követőt számláló közösségi médiás oldal, a „Számok – a baloldali álhírek ellenszere”, mely „kabaréként” jellemezte, hogy Magyarország aláírja az Európai Unió kilencedik szankciós csomagját is.

Az oldal adminisztrátorai nehezményezik, hogy „miközben a kormány Nemzeti Konzultációt indított a szankciók ellen, a 9. szankciós csomagot is aláírja, ezzel szembe köpi azt a több mint 1.000.000 embert, akik részt vettek a Nemzeti Konzultációban”.

A fideszes közösségi médiás oldal úgy látja, hogy eddig már nyolcszor hallhattuk, ahogy Szijjártó Péter külügyminiszter kommentálta a kilencedik szankciós csomag elfogadását („sikerült elérni, hogy a kilencedik szankciós csomag ne veszélyeztesse Magyarország érdekeit”).

A „Számok” azt írta: „most minden politikus és fizetett patrióta örömódákat zeng arról, hogy újra megszületett a megállapodás a nekünk járó pénzekről. Erről csak annyi a véleményünk, hogy 2 éve azt halljuk, hogy »jön a pénz«, közben meg nem jön, szóval ezt a pénzes sikersztorit már csak akkor hisszük el, ha a magyar állam számláján lesz a pénz”.

Konfliktus a kormánypártok pénzelt és csak meggyőződésből tevékenykedő véleményvezérei között

Mint arról korábban a Media1 beszámolt, konfliktus van a kormánypártok fizetett és meggyőződésből tevékenykedő véleményvezérei között, melyben a „Számok” az utóbbi oldalon vesz részt. Tóth Bettina fideszes influenszer egyik közelmúltbeli bejegyzésének hozzászólói között megjelent a „Számok – a baloldali álhírek ellenszere” nevű oldal is, és hozzászólásában Tóth Bettinának címezve úgy fogalmazott:

„Átérezzük a helyzeted, nekünk is az a »bűnünk«, hogy a kérdések 0,1%-ban mást gondolunk, mint a fizetett »patrióták«. A véleményünket le is merjük írni. Senki és semmi nem tudja kontrollálni az oldalt, az írásokat nem a Lendvay utcában mondják tollba nekünk. […] Ilyenkor azért jó, hogy a Facebook nem magyar kézben van, már törölték volna a Számok oldalt és a tiédet is (meg a többi, szerintük »rossz« patrióta oldalát).”

Forrás: Media1.hu

Kapcsolódó cikkek