Kit rúgnak majd ki a belügytől? Kállai végre találkozik a tanárokkal!

Megosztás

Stummer János, a Momentum politikusa, a Facebook oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy miközben Pintér Sándor azért rúgott ki több mint egy tucat tanárt, mert azok munkaidőben sztrájkoltak, a mai tanári konzultációt tanítási időben szervezte meg a belügyminiszter.

A Momentum politikusa arról kérdezte Pintért, hogy az elmaradt órák miatt akkor most kit fognak kirúgni – mármint a Belügyminisztériumból.

„Alig két héttel később Önök tanítási nap folyamán, tanítási időben “hívják meg” az ország pedagógusait Budapestre egész napos “konzultációra”. A nyilvánvalóan politikai okokból összehívott találkozó miatt országszerte annyi pedagógus esik ki így a munkából, hogy ezzel véleményem szerint súlyosan sérül a diákok tanuláshoz való joga” – írja a Pintérnek megírt levelében Stummer János, aki szerint ha eddig tanárokat rúgtak ki az elmaradt órák miatt, akkor a most elmaradt órák miatt a Belügyminisztériumban kellene kellene keresni a felelősöket.

Péntek, azaz ma délután információink szerint egyébként végre találkozik Kállai Mária a szolnoki pedagógusokkal, akik azt kérték a képviselőtől, hogy szólaljon fel a parlamentben azért, hogy legyen ismét alapjog a sztrájkjog.

A fejleményekről beszámolunk.

Kapcsolódó cikkek