Az ügyészséghez fordul a Farkas Flórián ORÖ-ügyében az Integritás Hatóság

Megosztás

Bíró Ferenc, a hatóság elnöke az ATV-ben azt mondta, kaptak a szolnoki Farkas Flórián ügyében bejelentést.

A szervezet az uniós források felhasználásának szabályosságát ellenőrzi majd, de bírságot nem szabhat ki, feljelentést viszont tehet. Bíró Ferenc az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, majdhogynem mindegy, hogy a hatóság miért lett létrehozva, az a lényeg, hogy van.

Bíró Ferenc a jogkörökkel kapcsolatban azt mondta: a nyomozati cselekményekig gyakorlatilag bármit megtehetnek, sőt, felülvizsgálati indítvány lehetősége is van, megállíthat közbeszerzéseket, közbeszerzési eljárásokat írhat elő, tehát széles skálán mozognak.

Az elnök azt mondta, már vannak ügyeik, de még lefolytatott vizsgálat nincs. 

Bíró Ferenc közölte: kaptak Farkas Flórián ügyében bejelentést, meg fogják keresni az ügyészséget, és ha betekintést nyertek az iratokba, akkor tudnak továbblépni.

Farkas Flórián volt fideszes országgyűlési képviselő, nevével összeforrt roma felzárkóztatási program miatt 2015-ben indult eljárás költségvetési csalás gyanúja miatt Hadházy Ákos feljelentése nyomán. Az Országos Roma Önkormányzatnak (ORÖ) elsősorban európai uniós forrásból kellett volna létrehoznia egy országos lefedettségű munkaerő-közvetítő irodahálózatot, amely folyamatos és kiszámítható munkát biztosított volna a hátrányos helyzetűeknek, elsősorban romáknak. Azonban az ORÖ autókra, használhatatlan irodákra, bútorokra és egy gellérthegyi villára költötte a kapott százmilliókat, írta az atv.hu.

Kapcsolódó cikkek