Államtitkár: Az európai nagypolitika egy olyan játék, amit huszonheten játszanak, és a végén Orbán Viktor nyer

Megosztás

Fürjes Balázs ragadtatta magát arra, hogy Gary Lineker örökbecsű mondatát a Fidesz és Orbán politikájára átfordítva tegye közzé. A kormányzó párt ugyanis továbbra is hatalmas győzelemként ünnepli az EU-s megállapodást, pedig valójában egy komoly körmöst kaptunk az Uniótól.

„A foci egy olyan játék, amit huszonketten játszanak 90 percen keresztül, és mindig a németek nyernek” – mondta Gary Lineker, egykori angol válogatott focista még valamikor a kilencvenes években. A mondatot azóta unalomig ismételgetik különböző változatokban.

Most Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára fordította az európai politikára, miután Magyarország több fontos kérdésben is megállapodott az Európai Unióval.

„Az európai nagypolitika egy olyan power game, amit huszonheten játszanak, és a végén Orbán Viktor nyer. Vele pedig Magyarország, mert neki a hazája az első – ez egyébként a győzelmének pofonegyszerű titka is” – fogalmazott Fürjes Facebookon.

Az államtitkár szerint Magyarország győzelmének örülhetnének a baloldalon is, és eltanulhatnák végre a siker receptjét. „Vagy marad az ellenzéki lét, végül is felelősség nélkül is biztos megélhetést ad a Gyurcsány-campus lakóinak. De idegen zsoldban csak idegen érdekeket lehet szolgálni, arra pedig egyáltalán nem vevők a magyarok”. (via Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek