A polgármester megkérdezte, szükség van-e ilyen ínséges időkben a Fidesz ötletének megvalósítására

Megosztás

Csáky András tette közzé közösségi oldalán, hogy a ceglédi önkormányzat sikeres pályázatot valósított meg egy 805 méteres futópálya építésére a Malomtó szélére. 

A polgármester hozzátette, ezt követően a Fidesz-frakció úgy döntött, hogy a Vörösmarty téren is létesüljön egy 300 méteres futópálya. 

A két beruházás összesen – az elnyert 27,5 millió pályázati támogatáson kívül – közel 69 millió forint saját forrást igényel. 

Csáky közölte, ez az összeg a jövő évi költségvetésüket terheli. 

Majd felsorolta: ezen kívül – a 220 millió szolidaritási adó mellett – mintegy 380 millió forint kötelezettségvállalásuk van. 

A bölcsöde építéshez 130 millió, az Örkényi út megvalósításához 11 millió, a fürdő támogatására 110 millió forint szükséges, azaz ezek a pénzek már lényegében elköltésre kerültek, de jövőre kell kifizetniük. 

A minimálbér várható megemelése is az eddigi tapasztalatok alapján, több tízmillió többlet  forrást igényel a várostól. 

És akkor még nem beszéltek az energiaáremelésről. Kötelező és önként vállalt feladataik energiaigénye – a várható csökkenő fogyasztás ellenére – mintegy 290 millió forinttal fog többe kerülni mint az idei esztendőben. Ez összesen 650 millió forint.

Cegléd első embere ezek után, ezen adatok ismeretében felvetette a kérdést, építsenek vagy sem futópályákat 68 millió 589 ezer 486 forintért? 

Önnek mi a véleménye, igen vagy nem? – kérdezte és szavazásra, hozzászólásra buzdította a lakosságot.

Eddig közel 300 észrevétel érkezett kérdésére.

Cegléden nem először áll elő fura követeléssel a Fidesz, korábban ők követelték a megszorításokat a polgármestertől.

Képünkön Révész Máriusz futópályát avat Pápán

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Kapcsolódó cikkek