Nagy István: A szankciók miatt kell segítség a magyar gazdáknak

Megosztás

Az illetékes miniszter is kijátssza a Brüsszel-kártyát, miszerint a szankciók miatt van csak energiaválság és csak az EU miatt van szükség rendkívüli EU-s támogatásra a magyar gazdáknak. Ugye érthető?

A háború, és az arra válaszul bevezetett szankciók miatt a gazdáknak rendkívüli uniós támogatásra van szükségük ahhoz, hogy továbbra is szavatolni tudják az élelmezésbiztonságot – közölte Nagy István agrárminiszter.

Nagy a Mezőgazdasági és Halászati Tanács brüsszeli ülése után azt mondta, az uniós agrárminiszterek többsége azt kérte az Európai Bizottságtól, hogy aktiválja a mezőgazdasági válsághelyzetek kezelésére létrehozott, EU-s szinten 450 millió eurós mezőgazdasági tartalékot.

Az agrárminiszter szerint a háború, és az arra válaszul bevezetett szankciók miatt megnőtt energiaárak olyan szinten növelték meg az élelmiszerek előállítási költségeit, hogy azt a fokozatosan emelkedő termelői árak sem tudják ellensúlyozni. A kialakult válsághelyzet kiváltó oka teljes mértékben független a mezőgazdaságtól, ezért nem várható el a gazdáktól, hogy segítség nélkül, önerőből kezeljék a helyzetet. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek