Csenyétén már nagyon várják a két szolnoki lányt

Megosztás

Az alig 500 lakosú borsodi kis zsákfaluban, Csenyétén már nagyon várják a gyerekek a karácsonyt. Pontosabban igazi karácsonyi angyalokat, két 14 éves lányt, akik már tavaly is egy kamionnyi ajándékkal lepték meg a csenyétei gyerekeket és szüleiket. Ábrahám Lara és Berczi Dorka ezért a tettéért a Raul Wallenberg Egyesülettől Emberség-díjban részesült.

Nagy a felfordulás Ábrahámék szolnoki lakásán. Az egyik szoba már most tele van az adományként összegyűjtött ajándékokkal, de Lara iskolájában, a Fiumei úti Általános Iskolában is gyűlnek a Csenyétére szánt csomagok. A két önkéntes angyal, Lara és Dorka Lara testvérét, Lizát és édesanyját, Gabriellát is bevonva 123 Mikulás-csomagot rak össze, amit a csenyétei ovisok és alsós diákok kapnak majd meg, írta a Blikk.

Bíznak benne, megint összejön egy teherautónyi csomag. Még szűk két hét van az indulásig, tavaly is ilyenkor, az ünnepek előtti napokban növekedett meg az adakozókedv. Ráadásul idén beszállt Túrkeve népe is. Lara édesapja onnan származik, a kisváros karácsonyi falujában is gyűjtenek Lara és Dorka akciójához.

A teljes cikk itt olvasható el.

Fotó: Blikk/Fuszek Gábor

Kapcsolódó cikkek