A jászságiak dühösek, órákig állnak sorba üzemanyagért (már ha van)

Megosztás

Rendkívül dühösek a jászsági emberek, mert az egész környéken akadozik az üzemanyagellátás. Erről számoltak be a helyiek lapunknak.

Mint mondták, még gázolaj esetleg elvétve akad, de benzin már egy csepp sincs lényegében. Ha híre megy, hogy valahol mégis kapható hajtóanyag, akkor máris sorok alakulnak ki az adott kút előtt.

Mint megtudtuk, sokan munkaidőben szaladnak ki az adott kútra, ha tehetik, hogy meg tudjanak tankloni. Sokan azért aggódnak, hogy hogyan tudnak majd eljárni dolgozni, ha kifogy a  kocsijuk tankjából az üzemanyag.

Azt is hallottuk, hogy a valakinek a futár azt mondta, hogy nem tudja kivinni a csomagját, mert nincs üzemanyaga.

Többen azt is megjegyezték, hogy mások szerint pánikvásárlás miatt nincs üzemanyag, de ugyanakkor szerintük miért pánikvásárlás az, ha egy-egy kúton korlátozott számban lehet csak kapni benzint vagy gázolajat. Az pedig hamar elfogy, tehát lehet visszamenni a kútra.

Sorok, sorok, sorok, mindenhol sorok Fotó: Bosszankódó Jászberény Facebook

Mivel a Jászágot valamiért fokozottan sújtja ez a probléma, ahogy jelezte, Budai Lóránt, Jászberény polgármestere levelet írt az illetékeseknek, hogy tudassa velük az áldatlan helyzetet.

Mint írta:

“Ígéretemhez híven ma hivatalos levélben fordultam Hernádi Zsolthoz, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság elnök-vezérigazgatójához és Gulyás Gergelyhez, Miniszterelnökséget vezető miniszterhez.A levélben arról érdeklődtem, hogy mikor tudnak az ellátási problémákon felülkerekedve üzemanyagot szállítani a jászberényi töltőállomásokra és, hogy mit tesz a kormány – különösen a térség vonatkozásában – a folyamatos üzemanyag-ellátás biztosítása érdekében. Bízom a mielőbbi válaszban, s amint az megérkezik, arról azonnal tájékoztatást fogok nyújtani.”

Budai Lóránt aláírja a levelet Fotó: Budai Lóránt Facebook

Ugyanakkor rendkívül feltűnő, hogy a mindenben intézkedő és tüsténkedő Pócs János körzeti képviselő jelen helyzetben mélyen hallgat.

Nyitókép: Bosszankodó Jászberény Facebook

Kapcsolódó cikkek