Micsoda különbség: 43 ezren írták már alá a petíciót, amivel a “magyar migráns” család maradását támogatják

Megosztás

Már bő öt éve annak, hogy felkerekedtek és új életet kezdtek Új-Zélandon, most mégis ki akarják őket toloncolni. A helyiek azonban nagyon gyorsan reagáltak és hatalmas mennyiségű aláírással igyekeznek a magyar családot segíteni, hogy maradhassanak.

Kerekes Ivett férjével és három fiúkkal Kecskemétről vállalkozói vízummal 2017-ben Új-Zélandra költözött. A család az Anzil nevű vendéglátó- és rendezvényszervező vállalkozást üzemelteti, sikerült beilleszkedniük az azóta eltelt években. Ez eddig egy mindennapi történet lehetne, de a Kerekes család helyzete november 28-án fordulatot vett: ugyanis legnagyobb meglepetésükre az új-zélandi bevándorlási hivatal elutasította a tartózkodási kérelmüket, írja le történetüket a Stuff.

A bevándorlási hivatal döntését azzal indokolta, hogy a magyar család nem felelt meg a vállalkozói tartózkodási vízum minden üzleti követelményének. A magyar család az azóta eltelt napokban minden követ megmozgat azért, hogy az országban maradhassanak.

Elindítottak egy petíciót a maradásukért, amit több mint 43 ezren írtak alá pár nap alatt.

„A 7 éves fiam azt mondta nekem: Anya, szerinted ezek az emberek úgy gondolják, hogy nem vagyunk elég jók, ezért kell elmennünk?”, mesélte Kerekes. Azt mondta, nehéz volt megélniük az elutasítást, a fiának csak azt tudta mondani, hogy talán nem nézték át elég jól a papírjaikat. „Talán nem ismernek minket eléggé.”

Mikor ezek ellenére is azzal szembesültek, hogy elutasították a kérelmüket, kétségbeesésükben indították el azt az oldalt, ahol a petíciót lehetett kitölteni. Bár úgy gondolták, kedvelik őket a közösségben, de ilyen gyors reakcióra és ennyi támogatásra ők sem számítottak.

A család az elutasító döntés kézhezvételétől számított 42 napon belül még fellebbezhet a helyi Bevándorlási Hivatalnál. Ahogy Kerekes mondta a lapnak:

„Hadd tegyük azt, amit elhatároztunk. Hadd dolgozzunk itt. Hadd legyünk részesei az emberek életének a vállalkozásunkkal.”

További részletek a Telex.hu cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek