Marokkói bevándorlók szétverték Brüsszel belvárosát, miután győztek a foci VB-n – videó

Megosztás

Rendkívül furcsa az ügy maga és egy újabb táptalaj a kormánypárti fősodornak, amibe kapaszkodhatnak. A futball világbajnokságon Marokkó 2:0 arányban legyőzte Belgiumot, ezért marokkói zászlókkal megindult egy tömeg Brüsszelben és törni-zúzni kezdett. A logikát egyelőre nehéz fellelni, de kedvesen megköszönték a befogadást.

A szurkolók autókat rongáltak meg és gyújtogattak, a helyszínre rendelt rendőrök vízágyúkat és könnygázt vetettek be a randalírozó tömeg feloszlatására.  A La Libre belga napilap azt írja, közösségi oldalakon terjedő videókon látható, hogy a rendbontók marokkói zászlókkal a kezükben megtámadnak egy járművet a brüsszeli városközpontban. A lap azt is közölte, hogy egy az incidensről tudósító újságíró megsérült a petárdázás következtében.  

A brüsszeli hatóságok a Twitteren keresztül a városközpont elkerülésére szólítottak fel. Phillip Close, Brüsszel főpolgármestere Twitter-üzenetében elítélte az incidenst, és közölte, hogy a rendőrség elkezdte a rendbontók letartóztatását.

Vlaams Belang on Twitter: “Hallucinante beelden van de rellen momenteel in #Brussel. Onaanvaardbaar. Dit tuig moet opgespoord, opgepakt én keihard gestraft worden. pic.twitter.com/m1W9umYQfm / Twitter”

Hallucinante beelden van de rellen momenteel in #Brussel. Onaanvaardbaar. Dit tuig moet opgespoord, opgepakt én keihard gestraft worden. pic.twitter.com/m1W9umYQfm

A körzeti rendőrkapitányság szóvivője a belga hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a rendzavarást több tucat olyan személy kezdte, “akik csak az alkalmat várták, hogy összeütközésbe kerüljenek a rendfenntartó erőkkel, és veszélyeztethessék a közbiztonságot.” (Hvg)

Kapcsolódó cikkek