Kutyák szolgálatban – rajzverseny diákoknak

Megosztás

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Védelmi Bizottság és a Szolnoki Honvéd Sportegyesület rajzpályázatot hirdet diákoknak. A verseny célja, hogy bemutassa, milyen fontos szerepet töltenek be a járőrkutyák a Magyar Honvédségnél.

A négylábú járőrök segítik fegyveres társaikat a katonai objektumok, például a laktanyák őrzésében. Előtte persze képzésen vesznek részt, amelynek végén minősítő vizsgát tesznek, hogy őrző-védő szituációkban meg tudják állni a helyüket.

A kutya és kutyavezető elválaszthatatlanok. Nemcsak társak, de a munkaidőn kívül is barátok. Egy jól képzett négylábú 9-10 éves koráig szolgál, és az esetek döntő többségében nyugdíjas éveit is korábbi vezetőjével tölti.

Most arra kérik Szolnok megye diákjait, rajzolják le, ők hogyan képzelik el egy járőrkutya munkanapját. Milyen feladatai lehetnek egy őrző-védő kutyának és vezetőjének a Magyar Honvédségnél? A pályázati kiírás szerint a kiképzés, de akár a jól megérdemelt pihenő vagy játékidő egy-egy pillanatát is meg lehet örökíteni.

Az alkotásokat 2022. december 8-ig várják a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Védelmi Bizottság Titkárságán. Az elkészült műveket be lehet adni személyesen vagy postai úton az 5000 Szolnok, Kossuth Lajos utca 2. címre. Az eredményhirdetésre és a pályamunkák bemutatására 2022. december 13-án kerül sor a szolnoki Megyeházán. További információ ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó cikkek