Idén is motorral érkezik a Mikulás

Megosztás

Szolnokon van egy baráti társaság, akik Miklós nap alkalmából évről évre szeretnének mosolyt csalni a gyermekek arcára. Ezek a marcona férfiak szán helyett motorral járják a várost és a megyét, mindenhol nagy feltűnést keltve tűzpiros ruhájukban.

Sokan dudálnak, integetnek nekik és ők kedélyesen fogadják az üdvözléseket. Nincs olyan szolnoki, aki ne látta volna őket valahol elsuhanni december elején, így most már elmaradhatatlan kellékei lettek az ünnepi készülődésnek. A szelíd motorosok két keréken több helyen megállnak és apró meglepetéseket osztogatnak a gyerekeknek.

A rendhagyó Mikulás járat december 4-én indul a Széchenyi városrész piacteréről és Rákócziújfalu, Martfű, Tiszaföldvár, Homok, Kunszentmárton, Szelevény, Cserkeszőlő, Nagyrév és Cibakháza érintésével a szolnoki Kossuth téren zárják felvonulásukat.

Aki szeretne csatlakozni a hófehér szakállúak táborához és szívesen öltene magára Télapó jelmezt, sőt még egy motor is lapul a garázsában, az még csatlakozhat a körúthoz a plakáton feltüntetett elérhetőségek egyikén.

Borítókép: a tavalyi motoros Mikulás (szechenyipiros.hu)

Kapcsolódó cikkek