Egyeztető fórumot tartottak a rendőrök és a polgármesterek

Megosztás

Az elmúlt két hétben Jász-Nagykun-Szolnok megye 9 járásában tartottak Közbiztonsági Egyeztető Fórumokat, olvasható a police.hu oldalán. A megbeszéléseken a bűnügyi és közbiztonsági helyzet értékelését követően az illetékességi területen jelentkező problémákról, továbbá az intézményekkel és hatóságokkal történő együttműködésről folytattak egyeztetést, melyeken a települések polgármesterei, együttműködő szervezetek, járási hivatalok és az oktatási intézmények képviselői vettek részt.

Az eseményeket a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője illetve bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese nyitották meg, majd köszöntötték a megjelenteket. A járásra vonatkozó helyzetértékelést ezt követően a helyi szervek vezetői ismertették a fórum résztvevőivel, majd a jövőbeni együttműködésről, javaslatokról konzultáltak a jelenlévőkkel.

Ezen rendezvények jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy szinte minden esetben felmerültek a helyi ügyeket érintő általános és speciális felvetések.  A jelzésekből a rendőrök visszacsatolást kaptak munkájukról és a helyben megoldásra váró feladatokról, melyeket a jövőben beépítik munkavégzésükbe, ezzel is közelebb hozva a rendőrséget a lakossághoz és az együttműködő szervezetekhez.

Kapcsolódó cikkek